Boken, cirkeln och livet

Mitt beslut att säga adjöss till sociala medier har jag inte ångrat en sekund. Efter att ha rensat facebook på ungefär tre fjärdedelar av mina ”vänner” genom att täppa till käften på alla uppmärksamhetskrävande struntpratare med knappen dölj, har det nu blivit precis så intetsägande och tråkigt som det egentligen alltid har varit. Twitter skall vi inte tala om. När det väl var gjort försvann nyfikenheten helt att gå in och kolla.

Det som har hänt är att jag nu har börjat träffa mina vänner live igen och jag har börjat läsa skönlitteratur istället för att glo på tv eller datorn på kvällarna. Jag har till och med gått med i en bokcirkel. Stadsbiblioteket i Södertälje, som för övrigt är mycket välsorterat, har en bokcirkel som jag har anmält mig till. Nästa bok blir Mäster av Alexandra Coelho Ahndoril.

Jag har varit med i en bokcirkel förut, men den finns tyvärr inte kvar. Vi var ett gäng kvinnor i yngre medelåldern som träffades varannan månad hemma hos varandra och lagade middagar och drack vin. En hel del vin. Pratade gjorde vi ännu mer, men inte så mycket om boken. Den var mest en förevändning för att träffas och prata om livet, kärleken, döden, gamla föräldrar, barnen, jobbet och allt som man står mitt uppe i, mitt i livet. Jag saknar de vännerna från förr. Cirkeln skingrades av att en flyttade, sedan blev det svårt att hålla ihop den. Alla försök att återuppliva cirkeln har misslyckats, det har blivit en återträff men inte mer. Bokcirkeln på Södertälje stadsbibliotek kommer aldrig att bli som min gamla bokcirkel, det är helt klart; kanske lite mer tal om boken, men helt klart mindre om livet, fast jag är öppen ändå för vad som kan komma att hända.

Om Anna Brodow Inzaina

Fil. dr i konstvetenskap, skribent
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Litteratur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s