Graffiti i Mariestad

Jag är på landet i helgen, men även ute på vischan kan man se nog så goda konstutställningar. Vad sägs om de här smakproverna från Graffiti Mariestad:

Skelett. Foto: Andréas Hagström.

Jag åkte dit med min son som är konnässör. Han kunde se på stilen vilka målarna var och namnge dem, det kallas attribution inom konstvetenskapen. Han hade viss vägledning av signaturen. Karma t ex, är en tjej, Nug och Puppet är andra kända namn. Men bara det att kunna urskilja signaturerna visar på en god bekantskap med materialet. Hmm.

Den här tyckte jag var en av de bästa målningarna. Det är Nug.Foto: Nils Axelsson.

Utställningsplatsen är alltså en silo som ett antal graffitimålare fick tillträde till 5- juli – 15 september.  Projektledare är konstnären och graffitimålaren Carolina Falkholt som har fått uppdraget av Mariestads kommun. Under en helg, den 4-5 september kulminerade projektet i evenemanget SpeedArt & Design då allmänheten fick måla tillsammans med konstnärer. ”Fart och motorsport förenas med måleri, föreläsningar, grafik, foto, design och modellbygge.” I vinter kommer silon att rivas och bruket kommer att tas tillvara som byggmaterial till ett nytt bostadsområde.

Före. Foto: Lovisa Johansson.

Efter. Foto: Nils Axelsson. Nåja, det beror på när man menar. När vi var där var det ännu fler målningar. Riktigt snyggt!

Om Anna Brodow Inzaina

Fil. dr i konstvetenskap, skribent
Detta inlägg publicerades i Brodows blandning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s