Svagt och osjälvständigt av Jönsson!

Dan Jönsson kryper idag till korset och erkänner i dagens DN att min blogg både är intressant och provocerande och har väckt tankar kring såväl konstens autonomi som dess förhållande till politik, man tackar! Men han beklagar också att den diskussion som han initialt hade velat föra med mig, nämligen frågan om konstens autonomi, helt försvann bland de ideologiska etiketterna.

Dan Jönsson har haft tre hela artiklar i Dagens Nyheter till sitt förfogande att säga något intressant om konstens autonomi. Tre hela artiklar. Kom inte och skyll på mig att ingenting väsentligt blev sagt! Vad du gör med dina textrader är helt och hållet ditt ansvar.

Om Anna Brodow Inzaina

Fil. dr i konstvetenskap, skribent
Detta inlägg publicerades i Brodows blandning, Kulturdebatt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Svagt och osjälvständigt av Jönsson!

  1. Vesslan skriver:

    Anna Brodow Inzaina: Jag måste säga att jag tyker att du tillför en mycket intresant dimension till dagens konstdebatt. Jag brukar läsa dina artiklar i SVD och uppskattar dessa. Tack vara Dans lama försök till svatmålning och ad hominem argumentation har jag nu också funnit din blogg. Trots brist på relevant konstkritik har han nu iallafall givit mig något (genom detta).

    Jag och många med mig (tror jag) uppskattar en konstkritik som inte är för fokuserad på att ”reflektera” tidsandan (eller vad det nu är som gäller den här veckan). En konservativ konstsyn (eller vad man nu sak kalla det) som även fokuserar på estetiken och inte bara hyllar slentrianmässiga normbrott och konceptkonst är en uppfriskande kraft som förhoppningsvis kommer att vitalisera konstdebatten.

    Fortsätt skriv intressanta inlägg och bredda debatten. Röster som din behövs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s