Från Monte Moros höjd

 

Sista dagen på Sardinien. Jag har idag tittat lite på engelsk rojalistisk yra på italiensk teve. De är mycket roade av sådana saker här. Särskilt hattarna kommenterades. Jag har också bestigit ett berg, Monte Moro. Tyvärr var det disigt idag så sikten var kort, men annars ser man ända till Korsika därifrån. Jag glömde kameran hemma, men här är en bild jag hittade på Internet.

Under veckan har jag då och då följt konstdebatter i Sverige. Nils Forsberg i Expressen följer händelseutvecklingen kring Thielska och Johan Lundberg i Axess/Expressen skriver om Konsthall C:s evenemang i helgen med den palestinska aktivisten Leila Khaled. Aktivism som del i konstprojekt är vi vana vid, men ibland undrar jag hur naiv man kan vara – med statligt konstnärsstöd! Särskilt som ingen ansvarig vill uttala sig efteråt. Lundberg skriver om det här och här.

Thielskas styrelses problem med att få bort tidigare chefer från sina tjänstebostäder borde ju inte vara ett så stort problem  – om det tydligt står skrivet i hyreskontraktet att bostaden hör samman med förordnandet och att styrelsen när  helst den önskar kan fatta beslut om att säga upp hyreskontraktet. Det bästa vore väl om det inte alls fanns tjänstebostäder på Thielska. Så långt är det ju inte att åka till Djurgården.

Jag var där häromveckan och tänkte att ett större kök på en sådan här fin plats och rättigheter att få ett glas vin till maten inte vore dumt. Nuvarande lilla kokvrå med mikrovågsvärmda pajer och soppor är ingen höjdare. Jag vill inte se en massa samtidskonst på Thielska, jag vill ha bra utställningsutrymmen för olika slags utställningar och ett rejält café/restaurang! Varför inte i den 250 kvm stora tjänstebostaden?

Om Anna Brodow Inzaina

Fil. dr i konstvetenskap, skribent
Detta inlägg publicerades i Brodows blandning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Från Monte Moros höjd

  1. Ville skriver:

    Det synes att en Johan Lundberg och en Per Gudmundson är idag de få – om inte de enda – som inte fått sina blickar beslöjade av skräckrännskita inför allt som kan uppfattas som ”kontroversiellt” av den islamistiska vrede som tycks ha rubbat allt sunt förnuft i dagens medier.

  2. Eva skriver:

    Håller helt med dina synpunkter på detta tjänstebostads gnabb.Thielska är värt att förnyas på många plan, platsen
    är fantastisk lika så huset, men lite för slitet. Ny tänk vore en gåva till detta fina hus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s