När det förflutna knackar på och evenemangskalender

September har inletts med vackert sensommarväder och höstliga regnskurar om vartannat. Vädret är lika växlande som mitt humör. Ena stunden glad, andra stunden nedstämd. Lördagen var tung och okoncentrerad. Jag fick inget arbete gjort den dagen. Det där avskedsbrevet som en person ifrån det förflutna lade ut på facebook väckte tankar och känslor till liv. Flera gånger under lördagen var jag inne på hans logg och tittade vad som hade hänt. Framåt eftermiddagen kom han tillbaka och ”diskuterade” sitt föregående inlägg och undrade varför flera av hans vänner hade tagit bort honom! Han som hade mått dåligt, och var fanns vännerna då? Alltså, människor som inte begriper att hot om självmord är det mest vidriga man kan utsätta sin omgivning för är helt sanslöst tokiga i huvudet. Jag tog naturligtvis också bort honom och meddelade honom varför jag gjorde det.

I fortsättningen kommer jag att vara mycket sparsam med vilka personer jag umgås med i sociala medier och hur. Har funderat på att skippa facebook helt som jag gjorde med twitter, men tycker att evenemangkalendern är en tillgång. Söndagen var jag i Stockholm och skingrade tankarna i goda vänners lag, det var välbehövligt.

En ny termin har också börjat med förpliktelser och förhoppningar om att få mycket gjort. I går var jag i Uppsala och gjorde rivstart på forskarutbildningen och idag sitter jag och skriver ansökningar. Det blir mycket att göra i veckan för jag måste jobba in det som jag hade planerat för helgen men inte fick gjort. Några planerade aktiviteter:

På torsdag kväll 19.30 kommer jag att hålla ett föredrag på Föreningen Heimdal  i Uppsala. Rubriken för föredraget är ”Vad är det som är så farligt med kontemplation?” och rör frågor kring konst och estetik. Föredraget är offentligt och kostar 20 kr för icke-medlemmar i studentföreningen.

Jag kommer också att delta på bokmässan i Göteborg i ett samtal om kulturens framtid. Det äger rum fredagen den 23 september 15.00 – 16.00 i Axess monter, detta med anledning av att antologin Under omprövning. En antologi om konst, kanon och kvalitet (red. Johan Lundberg) kommit ut som jag medverkar i med en essä.

Om Anna Brodow Inzaina

Fil. dr i konstvetenskap, skribent
Detta inlägg publicerades i Brodows blandning, Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s