Mötesplatser i Venedig

Några bilder från Venedig. Campo Santa Margherita är det långsträckta torg i stadsdelen Dorsoduro där studenterna samlas på kvällen. Här går det att få en pizza slice, ”pizza al taglio” för 1,50 – 2 €. Högst resonabelt för att vara Venedig som är mycket dyrt. Runt detta torg finns också en hel del trevliga restauranger och glassbarer. Nedanför Piazza San Marco.

En gång gjorde jag en resa till Venedig med min son bara för att titta på golv. Det kan man ägna sig åt länge. Vi köpte också en bok om Venedigs golv. Här är ett exempel på ett vanligt mönster.

Om Anna Brodow Inzaina

Fil. dr i konstvetenskap, skribent
Detta inlägg publicerades i Brodows blandning, Italien. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mötesplatser i Venedig

  1. Åh så vackert, Marcuskyrkan i aftonsol. Och golvet ovan – rena rama Samuelsson!

  2. brodowinzaina skriver:

    Ja, Ulrik Samuelson, det är en bra association. Det är mycket materialkänsla hos honom: guld, marmor, travertin, som det också är i Venedig.

    Det var verkligen en fantastisk resa. Vi blev bjudna av konstvetenskapen på resa, hotell och en del inträden. Annars hade jag aldrig haft råd att stanna i Venedig en vecka. Det är jättedyrt. Men nu måste jag verkligen skriva artiklar och få in lite pengar!

  3. Fransyskan H skriver:

    Fantastiskt vackert – blir vansinnigt sugen pâ att ta mig till Venedig. Boende – har flertalet bekanta som lyckats hyra lägenhet av boende för i vart fall hyfsad penning. Kanske vore ngt att se över. Och tillägger som ni ovan talare: Vilket golv! En golvresa lâter som en utmärkt idé att ta efter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s