I kajornas stad och kråkornas

Idag har jag varit i Uppsala på en disputation. Det är alltid roligt när gamla kollegor kommer i hamn. Mitt eget disputationsdatum är förhoppningsvis inte alltför avlägset i tiden.

Jag har tänkt på hur konstvetenskapen har förändrats under de drygt 20 år som jag har hållit på med ämnet. Dessa förändringar fördes på tal av opponenten eftersom respondenten, liksom jag, har hållit på länge med sin avhandling. I början av min forskarutbildning tillhörde jag nog avantgardet som ville förnya konstvetenskapen. Idag ser jag med närmast förskräckelse på hur snabbt det har gått. Jag tillhör inte dem som vill rensa ut allt det gamla för att ge plats åt det nya. Snarare vill jag bevara det som är bra i det gamla och ta till mig det som är bra i det nya. Jag är försiktigt konservativ. Eller kanske försiktigt radikal, hur man nu vill. Jag kan se fördelar i båda men också nackdelar.

På eftermiddagen åkte jag till Gamla stan och tittade på Susanna Varis utställning på Galleri T. Henne har jag lärt känna via hennes blogg Susanna’s Crowbar som jag råkade på när jag följde en länk från en artikel. Jag gillade genast hennes raka och klara sätt att uttrycka sig. Det visade sig att vi hade mycket gemensamt. Susanna är en driven skribent, fastän att hon nog inte själv tror det.

Jag publicerar utställningsaffischen här:

Om Anna Brodow Inzaina

Fil. dr i konstvetenskap, skribent
Detta inlägg publicerades i Dagbok och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till I kajornas stad och kråkornas

  1. Susanna Varis skriver:

    Det var mycket trevligt att du kunde komma och det var riktigt roligt att ses ”live” eller irl, eller hur man nu ska uttrycka det hela! 🙂

  2. Pingback: Hektiska dagar | Susanna's Crowbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s