Jag är ledsen att jag inte har svarat!

Jag har hamnat i den märkliga situationen att jag tar emot mejl från döda personer och frustrerade vänner som jag aldrig har svarat.

För drygt tio år sedan gick jag ut i arbetslivet utanför universitetet. Jag började som redaktör på Artes och fick med tiden en etablerad e-postadress som de flesta använde för att kontakta mig på. Under ett par år tog jag emot mejl även via min institutionsadress vid universitetet. Men eftersom det var så mycket skräppost blandat med den vanliga posten bad jag om att få avsluta adressen.  Jag tog bort kontot från mitt e-postprogram och därmed trodde jag att saken var ur välden.

Nu har jag återigen en anställning vid universitetet (nåja, det handlar bara om lite handledning för B-uppsatsstudenter) och jag har fått ett papper om mina inloggningsuppgifter. Jag la upp kontot i mitt e-postprogram och började ta emot mejl. Det var över 20 000! Jag avslutade förstås snabbt mottagandet av alla mejl från det kontot, men usch så obehagligt att behöva slänga obesvarade mejl från vänner och bekanta som uttrycker sin frustration med ! och ? Jag fick även mejl från en död konstnär som bjöd in mig till sitt vernissage och ville prata om ett samarbete. Nu vågar jag inte kolla den där posten något mer och ber härmed om ursäkt ifall jag inte har svarat.

Om Anna Brodow Inzaina

Fil. dr i konstvetenskap, skribent
Detta inlägg publicerades i Brodows blandning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jag är ledsen att jag inte har svarat!

  1. Susanna Varis skriver:

    Så bisarrt! internets hemliga liv ger sig till känna…

  2. brodowinzaina skriver:

    Ja, det är som en tidskapsel, röster talar till en från det förflutna. Lite lätt bisarrt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s