En annan dag

{54F4D791-A98A-4F96-8D6F-45C4CA07E787}

Reinhold Ljunggren (1920-2006), litografi, motiv från Trosa

I dag är det en annan dag, annandagen. Gårdagen ödslade jag ett par timmar åt en analys av Ullgrens krönika. Det var det väl egentligen inte värt.

Idag har vi gjort trevligare saker. Som att göra en utflykt till Trosa i snögloppet. Min man ville hellre se havet än vandra i slottparken på Tullgarn, så det fick bli Trosa på annandagen. Vi har aldrig varit där. Enligt löpsedlarna i Trosa kunde Expressen tala om vilka de 30 rikaste bosatta i Trosa är, medan Aftonbladet hade letat reda på de 35 rikaste paren. Såg vi inte samma löpsedel i Gnesta i somras?

Det bästa med julen är ändå att man kan göra helt onödiga saker för förströelse, som att analysera skitkrönikor i Dagens Nyheter, åka till Trosa bara för att man aldrig har varit där, eller titta på matinéfilm. Nu har jag gjort alltihop.

Ps. Förresten: min man tyckte det var kul att vi var i mutande – för det förklarade jag för honom att Trosa betyder på italienska.

Om Anna Brodow Inzaina

Fil. dr i konstvetenskap, skribent
Detta inlägg publicerades i Brodows blandning, Dagbok och märktes , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En annan dag

 1. Trosa-strosa verkar skönt.
  Nämnda löpsedel vandrar runt Sverige sedan en månad. Varianter: De är rikast i Vasastan, De tjänar mest i Sverige. De rikaste kvinnorna under 40. De tjänar mest i Väst. De är rikast i Öst. Och östergök är tröstergök. Samma j-a löpsedel. Money-monomania 2012.
  Allt gott!

 2. Sedan år tillbaka, skulle jag tro. Med jämna mellanrum ser jag den utanför tobakshandlaren på min gata: Södertäljes rikaste. Jag vill inte veta vilka maffiosos som finns på den listan 😉 God fortsättning!

 3. Evas Perspektiv skriver:

  Vi tittar på Hedebyborna här hemma, allt i ett. Trosa, matinéserie, analysera krönikor från DN har jag slutat med. God fortsättning, Anna!

 4. Tack, Eva, och god fortsättning!

 5. Fransyskan H skriver:

  Det lâter som underbara mellandagar! (själv hade jag högläsning över de rikaste i kommunen jag för julen befinner mig i) och vi suckade: samma visa varje âr?
  Strosa, Trosa – precis som det skall vara! Allt gott inför det nya âret!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s