Speedad galleristart

Den första vernissagekvällen för säsongen som alltid inträffar i slutet av sommaren brukar vara välbesökt. Så även i går i kvarteren runt Hudiksvallsgatan och Gävlegatan, dit konstintresserade av alla sorter hade sökt sig. Jag tog en tur efter jobbet, speedad som jag var av min nya diet, 5:2-dieten. Det är första veckan jag provar denna mirakelkur. I måndags, första dagen efter att endast ha intagit 500 kilokalorier var jag nockad på kvällen och orkade inget annat än att ligga i soffan och titta på tv, i går kryssade jag som sagt mellan gallerierna piggare än någonsin. Några glas vin blev det emellertid inte, men på Nordenhake bjöds det på Ramlösa.

Nä, men behöver du…! Säger folk på jobbet och synar mig uppifrån och ned. Då inflikar jag att det är fem kilo sedan denna bild togs:

254991_1058602347204_7811403_n

Den som kan uttyda datumet ser också att det i år är fem år sedan jag gifte mig. Klänningen kommer jag inte längre i utan att be om hjälp med blixtlåset.

Men tillbaka till gallerikvällen. Det är en hel del måleri just nu, eller måleri i det utvidgade fältet. Efter kvällens kryssande bland vernissagerna med sedvanlig hälsning på vänner och bekanta fastnade jag för Jesper Nyrén på Galleri Flach och Mattias van Arkel på Cecilia Hillström GalleryViktor Rosdahl på Christian Larsen är som vanligt sevärd. (Det var säkert en hel del annat som var bra också, om man har tid att knep-och-knåpa med konceptuella spetsfundigheter, men det hade inte den speedade som med en sömngångares säkerhet kan peka ut direkt vad hon gillar.)

Om Anna Brodow Inzaina

Fil. dr i konstvetenskap, skribent
Detta inlägg publicerades i Brodows blandning. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Speedad galleristart

 1. Viktor Rosdahl såg intressant ut, ska absolut kola. En del andra också.

  Själv har jag också gått ner i sommar. Cykla, simma, vandra, äta mindre.
  (Att vara gift är nästan alltid en vällevnadsgrej; jag gick också upp första fem åren. Men du, det finns viktigare saker än figuren ; )

 2. Nje, jag lovar att inte kola. Ska kolla…

 3. Särskilt om man har gift sig med en matlagningsglad italienare;-)

 4. Fransyskan H skriver:

  Och stiliga var ni! Har läst om 5:2 och det enda jag tänker är – dör man inte av orklöshet de 0:2-dagarna…? (dvs; är det kompatibelt med tankearbete?). Skall bli intressant att höra om (din) kropp(en) vänjer sig! För idén är intressant.

 5. Nej, det är det man inte gör! Därav mitt speedade inlägg. Man känner sig närmast hög på något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s