Höstlov!

Jag har haft höstlov! Bara några dagar, men ändå. Vi har ägnat åt oss sysslor. Pasquale har hämtat ved och hållit brasan vid liv medan jag har lagat mat och diskat. Han har  målat murstocken i köket och tvättat bilen ren medan jag har skrivit en artikel. Krattning av löv och bortforsling på kärra tog vi gemensamt.

Den artikel jag har skrivit är en vidareutveckling av blogginlägget om Lampedusa. Som research tog jag fram alla tidningsartiklar som har publicerats i svensk press sedan 3 oktober genom Mediearkivet samt rapporter från utländska nyhetsbyråer. Pasquale följer kontinuerligt händelserna i Italien via tv, tidningar och bloggar så jag har konsulterat honom.

Det är intressant att göra en studie om svensk journalistik kring just rapporteringen av en händelse. Jag märker av tidningskrisen och hur lite resurser i tid och pengar som redaktioner tycks  ha till förfogande. Mestadels är det en och samma notis från TT som publiceras i landets samtliga tidningar. TT å sin sida gör en kortversion av något som de internationella nyhetsbyråerna har skrivit. Man kan tänka sig att viskleken lätt uppstår. Men mest häpnadsväckande är att opinionsjournalistiken breder ut sig så på bekostnad av fakta och analys. Det här var riktigt intressant att se. Artikeln kommer att publiceras i ett kommande nummer av Axess.

Några bilder från vårt sommarställe i novemberfärger.

2013-11-03 067

Huvudbyggnaden från 1890-talet. Det här var förr huvudentrén men används sällan idag. Tidigare fanns här en grusgång som ledde fram till förstukvisten, men den har ersatts av en mer lättskött gräsmatta.

2013-11-03 066

Med dagens transportfordon bilen blir det naturligare att köra in nära köksingången som har byggts ut och idag rymmer en veranda, en hall, en toalett och en sovalkov.

2013-11-03 070

Huset sett från sjön. Torpet tillhörde tidigare en gård lite längre bort och fungerade som sjövaktarstuga. Vi har en liten sjöbod och en egen brygga där roddbåten och kanoten är parkerad. Eftermiddagsljuset kastar långa skuggor.

2013-11-03 069

Vassruggen vid bryggan lyser varmt gulröd i solnedgången.

2013-11-03 071

Badviken i novemberljus. Här har jag badat många gånger som barn.

2013-11-03 072

En stund senare när solen har gått ned lägger sig dimman över fälten.

Om Anna Brodow Inzaina

Fil. dr i konstvetenskap, skribent
Detta inlägg publicerades i Brodows blandning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Höstlov!

 1. Thomas Nydahl skriver:

  Anna, väldigt fint litet torp – ack, hade jag ett sådant skulle jag lämna för gott.
  Men det jag ville säga var att jag ser fram emot att läsa din artikel i Axess – det är väl ändå för väl att någon orkar sätta ut frågetecknet istället för att vanemässigt klottra med halleluja-utropstecken hela tiden. Önskar dig en fin kommande vecka i höstdimmorna, Thomas

 2. Tack, Thomas! De höstveckan är tyvärr redan passerad. Jag önskar jag hade en framför mig.
  Allt gott till dig, och lyckönskningar att du har blivit klar med boken.

 3. Evas Perspektiv skriver:

  Anna, jag ser också fram emot att läsa din artikel i Axess. Pasquales ”inifrån” perspektiv tycker jag är viktigt i detta sammanhang! Som sagt, ser fram emot att läsa om Lampedusa igen. Och förresten, vilka fina bilder, måste vara mysigt att vara där…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s