Dan Jönsson har fått spel

Nä, men nu har väl ändå Dan Jönsson i DN fått spel. Jag kan lugna DN:s läsare med att säga att jag inte har något som helst att göra med vare sig den kristna högern i USA eller någon dansk kulturkamp. Tänk att det skall till så lite för att skilja sig från mängden.

För att ge ett smakprov på min förfärliga hållning till den konst som Dan Jönsson ser sig som försvarare åt kan jag rekommendera att läsa detta inlägg om Anna Odells omtalade verk. Lars Vilks har jag försvarat här på bloggen liksom jag har uppmärksammat Pål Hollender positivt i SvD.

Om Anna Brodow Inzaina

Fil. dr i konstvetenskap, skribent
Detta inlägg publicerades i Brodows blandning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dan Jönsson har fått spel

  1. Lars skriver:

    Så du är alltså inte konstkritikens Sarah Palin eller Pia Kjærsgaard? Vad skönt att höra! Att kalla denna blogg en ”högljudd megafon” är ju inte heller huvet på spiken direkt. Jönsigt. För att inte säga megafånigt.

  2. Thomas Nydahl skriver:

    Anna: du sammanfattar alltsammans ganska bra i en enda mening, nämligen ”…att det skall till så lite för att skilja sig från mängden.” Ingen gör det ostraffat. Domen hänger som ett svärd över var och en som formulerar något annat än det gängse, och i just det ögonblicket faller det ner – över dig och andra som förmår säga något annat.

  3. Pelle Jonasson skriver:

    Bra just så låt svärden falla till marken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s