Mycket jobb, men snart några dagar i solen

Golfo Aranci, nordöstra Sardinien.

Det är mycket i görningen just nu. Jag jobbar som en tok för att bli klar med avhandlingen. Hela november kommer jag dock att vara upptagen med ett annat jobb, mer om det framöver. I mitten av december är det tänkt att jag skall ha ett avhandlingsmanus klart att skicka iväg för sättning och formgivning, sedan blir det väl några vändor korrektur innan det går i tryck i januari/februari. Det är min plan som jag hoppas kunna hålla.

I morgon åker jag till Sardinien och Rom för en veckas semester och lite skrivjobb. Resan är en bjudresa från en kommun på Sardinien som vi kommer att samarbeta med framöver, Romvistelsen är ett par bonusdagar med stadsflanerande och konstmuseibesök. Bland annat kommer jag att se den stora Vermeer-utställningen på Scuderie del Quirinale. Konstartiklar och recensioner är naturligtvis redan inbokade – skrivjobben håller mig under armarna just nu eftersom jag, till skillnad från lyxdoktoranderna med månadslön, inte har någon tjänst. Det innebär förstås långa arbetsdagar, 10-12 timmar om dagen är mer regel än undantag.

Jag har åtminstone lyxen att få bo på hotell på Costa Smeralda en helg, äta god mat och göra utflykter, bland annat följa med en fiskebåt och fiska tonfisk, med mera, med mera. Jag klagar inte.

Nu har jag också fått veta att en antologi som jag medverkar i har kommit från trycket: Konstens omvända ekonomi. Tillgångar inom utbildningar och fält 1938-2008. Boken är utgiven inom ett forskningsprojekt vid Forskningsgruppen för utbildnings- och kultursociologi (SEC) vid Uppsala och Stockholms universitet, lett av Donald Broady. Jag har följt projektet sedan 2008. Nu är alltså den första av projektets två planerade antologier i hamn.

Om Anna Brodow Inzaina

Fil. dr i konstvetenskap, skribent
Detta inlägg publicerades i Brodows blandning och märktes , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mycket jobb, men snart några dagar i solen

  1. Åh Anna, Bergen och havet, Rom och fiskebåtar, vilken härlig vecka. I wish i were there. Men jag sitter här vid min läst, och en egen deadline. Och minns mina berg.

  2. Wera skriver:

    Hoppas du får det underbart! Tack för en fantastiskt bra blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s