Om att vårda krukväxter

Nu har min man bott här i inte mer än en månad och han är redan på god väg att ta död på mina krukväxter. Jag har vant dem vid svältkost och nu får de så mycket vatten att de sloknar på morgonen! Den övervattnade palmen på balkongen har jag nu tagit in, men det beror inte på honom att bladen har börjat gulna utan på att det är höst och det regnar. Snart kommer frosten.

Mer om våra krukväxter: här och här.

Om Anna Brodow Inzaina

Fil. dr i konstvetenskap, skribent
Detta inlägg publicerades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Om att vårda krukväxter

  1. leonardo34 skriver:

    Är det möjligen en typiskt manlig åkomma, det här med att alltid lyckas vattna ihjäl anförtrodda krukväxter? Trots alla förmaningar om att inte vattna för mycket och för ofta, så har jag ännu inte lyckats lära mig att behandla krukväxter på rätt sätt. Det är alltid lite penibelt när grannarna kommer hem och finner sina växter både gulfärgade och slokörade.

  2. Fast – hälsa maken – det där är nog inte könsbetingat.
    Jag lyckades vattna ihjäl två ljuvliga prunkande Cyklamen här för ett tag sen. Om jag inte var så överflödande skulle de ha stått till Jul.

    Ne, krukväxter är inte min forte, bara robusta pelargoner trivs med mig, under sommarhalvåret. Samt en och annan orkidé som har talangen att leva sitt eget liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s